Ontwikkelingen in Logistiek

Professionals aan het woord

Al 22 jaar is Goos Kant werkzaam bij ORTEC, een grote aanbieder van optimalisatiesoftware en analyse-oplossingen. Daarnaast is hij parttime hoogleraar op Tilburg University, waar hij de professionals van de toekomst doceert in Operations Research and Management Science in Practice. Volgens Goos is de grootste uitdaging in het optimaliseren van processen om iedereen in een organisatie mee te krijgen. Je moet rekening houden met de modellen en de software, maar ook met de betrokken medewerkers.

(meer…)

Roland Slegers is van origine interim manager en consultant in voor logistiek en supplychain. Vanuit die discipline heeft hij Simtrec opgericht, wat begon als een eenmanszaak wat uitgegroeid is tot een BV is waarvoor meerdere mensen aan het werk zijn. Hij volgde een master sociale psychologie, is recent gepromoveerd als gedragswetenschapper, en geeft diverse leiderschaps- en coachingstrainingen. Roland heeft tevens DeliveryMatch BV opgericht, een logistiek platform wat in de checkout van webwinkels sturing biedt op de hele keten erna: orderbeheer, verzameling en verzending van goederen. Met 247 Dynamics spreekt Roland over de rol van de consument in logistiek.

(meer…)

Pim van Loosbroek is één van de pioniers die ons land heeft op gebied van barcodes en RFID tags. Hij heeft in Nederland aan de basis gestaan van de standaardisatie van barcodes. Vervolgens is hij een bedrijf begonnen om barcodeprinters en -scanners op de markt te brengen. “Dat was in het begin mijn insteek met barcodes geweest, maar later ging ik complete Warehouse Management Systemen leveren, waar barcodes natuurlijk een onderdeel van zijn”, vertelt Pim. Inmiddels is hij een stap verder en heeft hij een RFID tag fabriek opgericht in India, The Tag Factory. Aan 247 Dynamics vertelt hij uitgebreid over de mogelijkheden van RFID voor de toekomst.

(meer…)

Geïnteresseerd? Vraag geheel vrijblijvend een demo aan