Efficiënte voorraadbeheer software

Voorraadbeheer software neemt u heel wat werk uit handen. Een voorraadbalans opmaken behoort voortaan tot het verleden.

Via 247 Fulfilment heeft u realtime inzicht in uw assortiment en kunt u op elk gewenst moment uw actuele voorraad bekijken via pc of smartphone. Naar wens kunt u gebruikmaken van de mogelijkheden voor automatische besteladviezen, het tellen van voorraden, en het zo optimaal mogelijk inrichten van uw warehouse.

Automatische besteladviezen

Op basis van factoren als voorraadniveaus, levertijden en omloopsnelheden genereert het systeem automatisch besteladviezen. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele besteldrempels (zoals een minimale afname van een bepaald product) en met besteleenheden (zoals verplichte afname per 25 of 100 stuks). Na autorisatie wordt de bestelling automatisch doorgestuurd naar de leverancier.

De automatische besteladviezen vanuit Fulfilment 247 kunnen desgewenst ook worden ingezet voor toepassingen op het vlak van material requirements planning (MRP). Op die manier kan het productieproces bij de klant worden aangestuurd op basis van een gefundeerde inschatting van bestel- en productiebehoeften.

Assemblage en aanvullende handelingen

Soms moeten meerdere componenten nog worden geassembleerd tot een eindproduct (het zogenoemde kitten). Het systeem maakt hierbij onderscheid tussen twee categorieën:

  • Kit-to-stock (het automatisch op peil houden van componentvoorraden zónder dat daar een concrete order aan hangt);
  • Kit-to-order: het op peil houden van voorraden voor het just-in-time samenstellen van een product voor een concrete order.

Daarnaast kunt u in het systeem ook value added services kwijt, zoals het sealen, ontsealen en stickeren van producten of het aanbrengen van een cadeauverpakking.

Cycle count

Een hoge voorraadnauwkeurigheid verkleint de kans op onvoorziene tekorten en daarmee op een ontevreden klant. Waar de voorraadtelling in veel distributiecentra handmatig rond de jaarwisseling plaatsvindt, biedt ons systeem mogelijkheden om het telproces vergaand te stroomlijnen en automatiseren. Omdat het systeem realtime inzicht biedt in voorraadgegevens, is langdurig stilleggen van de productie niet meer nodig. Ook stelt het systeem zelf locaties voor die voor telling in aanmerking komen (bijvoorbeeld omdat er eerder een pickverschil is opgetreden).

Efficiënte indeling

Zeker in grotere magazijnen kan het voorkomen dat artikelen op meerdere plekken terecht zijn gekomen. Het systeem signaleert dit soort gesplitste voorraden en doet – met het oog op een efficiënte indeling en een optimale doorstroming – voorstellen voor het ‘relocaten’ van artikelen.

Met de voorraadbeheer software beheert u realtime uw assortiment. U kunt op elk moment van de dag uw actuele voorraad bekijken. Of u nou gebruik maakt van een laptop of een mobiele telefoon.

Ervaar zelf het gemak